Tuesday, May 5, 2009

How I did it!?

.

Idag när jag vaknade tänkte jag,
vad uppfriskande med lite regn


Är det helt normalt?
Eller har jag bara lärt mig ett bra tankemönster.

Överallt ser & hör jag folk säga att tiden går så fort att man inte hinner känna att man lever.
Att man knappt hinner blinka förrän det är en ny dag
Är det verkligen så eller är det bara något som vissa har en vana att säga?
För det känns lite slentrianmässigt att säga så varenda dag.
Jag har ett tips till er faktiskt. Det kanske låter lite töntigt, men pröva mental träning.
Jag hade en jävligt dålig period ett tag, hade panikångest och mardrömmar och var helt lost, ganska längesen nu, men jag tror att jag lyckades reda ut mig nåttsånär den gången och det är därför jag inte har hamnat där igen sen dess.
Jag fick en cd-skiva av min kurator med mindfullness, och eftersom jag alltid har varit intresserad av sånt, så tänkte jag att det säkert kunde hjälpa mig att samla ihop mig lite grann iallafall.
För när man sitter och bölar rakt ut utan att veta varför så känns det inte så töntigt att ligga och lyssna på en röst som säger till en att tänka på känslan man har i lilltån.

Just den skivan handlar om att leva i nuet.
Och vet ni vad.
Det ÄR inte så jävla svårt när man väl kommit in i det, det är bara att stanna upp där du är just nu, ta ett djupt andetag, känn hur det känns i kroppen, titta på vad du har runt dig, hur känner du inför det, lycka? tacksamhet? dåliga känslor?
Jag lovar att när du väl känner att du har kontroll över det så kommer livet kännas rikare. Och det spelar ingen roll om du är deppig eller glad för vi alla strävar väl ändå efter att må lite bättre än vad vi redan gör, ellerhur??
När du har landat i dig själv är det mycket lättare att börja reda ut situationen om där finns någon, eller finns det ingen situation att reda ut för du är nöjd med allt, ja, då är du bara tacksam för allt du har.

Är man ett kaos inombords så kommer det förmodligen inte att bara försvinna, nu pratar jag bara av egen erfarenhet, jag fick i alla fall jobba med det.
För jag anser att livets mening är att må bra. känna bra känslor så ofta som möjligt med så många som möjligt, resten kan någon annan få forska i om dom vill.

Peace out.



.

2 comments:

Josefine said...

Jag vi kan nog ses senare i veckan. Men allt beror på om jag fått mina pengar eller inte. Men hade du velat komma till Ystad????

(Favvis)Maria said...

Du är så klok Annie! Du skulle blitt en guru!

Alfabetet var lite dyrt, men inte så.. Det blir typ "bara" 650 kr. Hade jag köpt det i en affär i Sweden så hade det lätt gått på det dubbla...